Skip to main content
DNNJ

Pass godt på dyra i kulden!

Pass godt på dyra i kulden! Katter og kaniner er ikke laget for norske forhold, og fryser ute nå.
I helgen ble det funnet en død katt på Madla i Stavanger, den stakkars katten så ut til å være for liten til å være ute. Pus hadde halen innunder kroppen, og potene trukket under seg slik katter gjør når de er kalde, og hadde lagt seg ved en kum for å prøve å holde varmen. Der endte det lille livet. Mest sannsynlig frøs den ihel der den lå før den ble funnet morgenen etter…
Om du har utekatt anbefaler vi sterkt å holde kattene inne på dagtid når du er ute når det er så kaldt som nå, dersom de ikke kan få komme inn når de vil. De kan få frostskader på poter, ører og hale selv etter kort tid. Katter som bor ute må ha tilgang på et tørt og lunt sted de kan holde varmen. Kaniner som bor ute skal ha tilgang på en innedel som holder minimum 7 grader gjennom døgnet.
Vi frykter at det vil bli flere slike skjebner som katten over i løpet av vinteren siden det allerede er så kaldt. Er vi kalde er som regel også dyra det.

Ta vare på dem.

Leave a Reply