Hjelpesentervakt
Vi har et stort behov for flere stellevakter og sosialiseringvakter på senteret vårt, som ligger i Øksnevarden 1, Kleppe.
På senteret vårt finner du både katter og kaniner, store og små. Disse trenger mat, vann og stell. Fem stellevakter stiller på vakt hver eneste dag, delt i to dagvakter og A, B og C vakt. Dagvakt i ukedager starter før klokken 11, kveldsvaktene etter klokken 16:30. Lørdag og søndag er det litt annerledes. Vakt A, B og C starter selv når de ønsker på formiddagen helst mellom 09:00 og 13:00, kveldsvakt kommer etter kl 18.00.
Du kan velge å ta stell alene eller avtale å stille samtidig med andre. Som stellevakt så skal du bidra med renhold som å rense dokasser, vaske klær, fylle og tømme oppvaskmaskinen, vaske gulv med mer. Du skal også gi påfyll av mat og friskt vann, og enkelte dyr må også få medisiner. Å være frivillig på senteret gir stor glede og de flere firbente vet å sjarmere. I tillegg til stell så blir det masse kos, leking og kjekke stunder med dyrene. De frivillige har også muligheten å komme utenom stell bare for å sosialisere med dyrene. Da kan en komme innom når en selv ønsker, kun for å kose med dyrene.
Det er viktig for oss at dyrene våre får stor omgang med mennesker tidlig så de kan lære seg å stole på mennesker før de flytter i fosterhjem eller adoptivhjem. Dette kan du bli en del av. Vi har en egen gruppe med sosialiseringsvakter, som blir fadder for ett eller flere dyr som de tilbringer ekstra tid med for å gjøre trygg på mennesker. Det rapporteres månedlig inn til sosialiseringsansvarlig hva man har observert og oppnådd på måneden som har gått.
Aldersgrense på senteret er 18 år, noen unntak kan gjøres med foreldres godkjennelse. Du må være pliktoppfyllende, omsorgsfull og nøyaktig. Du må selv være ansvarlig for å komme deg til og fra senteret. Vi har en facebookgruppe hvor vaktlister legges opp og det legges ut info om dyrene på senteret. Alle frivillige må gjennom opplæring og kontraktsignering. Det forventes at stellevakter stiller på senteret minst 2 ganger i måneden. Det er forståelse for at enkelte perioder kan være mer utfordrende pga skole, jobb, ferier osv.
Fosterhjem
Les om hvordan du kan bli fosterhjem her.
Fellevakt/innfanging
Vi mottar enormt mange meldinger om dyr i dårlig forfatning som går ute, og kontinuerlig behov for innfangingshjelp rundt omkring på Nord-Jæren. Å bidra med fellevakter er først og fremst et tålmodighetsarbeid. Et fangstbur settes opp hvor dyret er observert, og så er det opp til de frivillige å følge med om det går noen i buret. Man får ofte mange timer til rådighet i bilen med radioen på eller med strikketøyet. Det er likevel ingenting som slår følelsen når dyret går i buret og du vet at du har reddet et uskyldig dyr fra en ubarmhjertig skjebne. Etter innfanging må dyret fraktes til veterinær, hjelpesenteret eller et fosterhjem. Alt skjer i tett korrespondanse med øvrige frivillige.
Kjøring
Vi trenger også en del kjøring til og fra veterinær da enkelte fosterhjem ikke har bil. Det kan også være at utstyr må fraktes til/fra stand, hjelpesenteret med videre. Det publiseres forespørsler i frivilliggruppen på facebook når man trenger hjelp til skyss, og da står de frivillige sjåførene fritt til å melde seg hvis de har anledning. Vi tilbyr kjøregodtgjørelse.
Standvirksomhet/dugnad etc
Fordi vi er en organisasjon uten offentlig tilkjente midler, er vi helt avhengig av frivillig innsats for å få inn midler til å hjelpe dyr i nød. En av måtene vi gjør dette på er å stå på stand under arrangementer, og å stille opp på dugnad. Vi har blant annet vært hjelpere under Jul i kongeparken og ved russetreffet. Det er hyggelige, sosiale oppgaver som ikke krever noen forkunnskaper og som er perfekt for de som ikke kan forplikte seg til en mer jevnlig bistand.
Diverse «administrativt»
Vi trenger fotografer som kan ta bilder av dyrene vi har inne til annonsering, datakyndige som kan bistå med annonsering av dyrene og frivillige som foretar adopsjonene av fosterdyrene våre. Ellers er det diverse stort og smått som dukker opp avogtil man kan bidra med, for eksempel hjelp med å samle inn premier før lotterier.