Skip to main content

Adopsjon

Dyr vi har inne til adopsjon ligger nederst på siden.

Vi ønsker at alle som tar til seg dyr fra oss, skal være fylt 22 år.

Ved adopsjon skrives det også en kontrakt mellom Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren og nye eiere.

Av både etiske og praktiske grunner er vi nødt til å ta oss betalt for de dyrene vi omplasserer. Dette er prisene som gjelder pr. 2023:

  • Kattunge (under 1 år): Kr. 1 900,-
  • Katt under 5 år: Kr. 1 700,-
  • Katt 5 år eller mer: Kr. 1 600,-
  • Kanin: Kr. 1 100,-
  • Hund: Kr. 6 000,-

Før du adopterer et dyr – tenk nøye gjennom det! Dyr er ikke noe man anskaffer seg på impuls. Ta gjerne kontakt med oss for en prat om dyrehold generelt. Å ta til seg et nytt familiemedlem medfører forpliktelser og et  ansvar for dyret gjennom hele dets levetid. Alle dyr er levende, tenkende og følende individer, og har hver sin unike personlighet.

Tenk gjennom følgende på egen hånd:

– Har jeg TID til ett eller flere dyr? Alle kjæledyr har behov for selskap, enten av mennesker eller andre individer – men ofte begge deler, litt avhengig av art og personlighet.

– Har jeg RÅD til ett eller flere dyr? Alle dyr koster penger å ha og trenger jevnlig tilsyn av veterinær. Mange må også ha vaksiner og liknende så ofte som en gang i året. I tillegg, skulle det skje noe med ditt dyr, og det blir behov for akutt veterinærhjelp, er det verdt å ha i bakhodet at slikt er dessverre fryktelig dyrt, så vi oppfordrer alle til å forsikre sine dyr.

– Har jeg noen til å passe dyret/dyrene når jeg eventuelt er bortreist på f.eks. ferie? Hvis ikke, har jeg råd til kennel/dyrepensjonat?

– Er jeg forberedt på å gi dyret et godt liv resten av dets naturlige levetid? Katter kan leve opptil 15 – 20 år, en hund kan bli så mye som 15 år. Kaniner kan også leve lenge – opptil 10-12 år. Når vi adopterer vekk dyr til nye hjem er det ment å skulle være permanent, det vil si for resten av dyrets levetid.

– Har du sjekket deg for allergi? Er det noen i din nærmeste familie som er sterkt allergiske? Dere skulle bare visst hvor mange fortvilede henvendelser DN mottar fra folk som har blitt allergiske og som ikke lenger kan ha kjæledyret sitt.

– Har dyret ditt trygge utemuligheter? Kan katten gå ute om den vil uten å være i fare? Har du gode luftemuligheter for hunden? Har du plass til en stor og god løpegård til kaninene i hagen?

For oss i Dyrebeskyttelsen Norge er det alltid dyrets ve og vel som er hovedfokus. Derfor setter vi stor pris på om det nye hjemmet oppdaterer oss på hvordan det har gått etter adopsjon, sender oss bilder i ny og ne og gir oss tilbakemeldinger.

Se også våre retningslinjer for for adopsjon:

2021 Retningslinjer for adopsjon av kanin
Adopsjonskontrakt hund